Lembergs: Tieši Kristovskis ir tas, kurš aizkavē investora piesaisti Ventspilij

Ventspils brīvostas pārvaldes priekšsēdētāja vietnieks Ģirts Valdis Kristovskis slēpj informāciju no Ventspils domes un kavē paša iniciēto lēmumu par investora piesaisti, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņš atgādināja, ka Ventspils brīvostas pārvalde ir paziņojusi, ka saņēmusi iesniegumu no SIA “S4U” par apbūves tiesību piešķiršanu jaunas rūpnīcas būvniecībai. Vienlaikus Ventspils brīvostas pārvalde nav iesniegusi visus nepieciešamos dokumentus, lai dome šo jautājumu varētu izskatīt.

“Diemžēl mēs joprojām neesam saņēmuši mūsu pieprasītos dokumentus, ko Ventspils brīvostas pārvaldei vajadzēja jau iesniegt. Tā kā Ventspils brīvostas galvenais vadītājs ir Kristovskis, es viņam uzrakstīju vēstuli, minot vienpadsmit punktus, kurus vajadzētu zināt Ventspils pilsētas domei, lai tā varētu lemt par apbūves tiesību piešķiršanu Kristovska lobētai firmai uz 45 gadiem. No vienpadsmit jautājumiem nav iesniegts neviens. Mēs pat no “S4U” neesam saņēmuši iesniegumu. Vai tad Kristovskim ir grūti pusotra mēneša laikā atsūtīt šīs firmas iesniegumu? Mums taču ir jāzina, ko viņi grib, mums nepietiek ar to, ko Kristovskis apgalvo,” sacīja Lembergs.

Turklāt, pēc viņa sacītā, nav iesniegta informācija pat par pašu SIA “S4U” – tās pamatkapitālu, finanšu rādītājiem, samaksātiem nodokļiem, to parādiem, dalībnieku/akcionāru struktūru, padomes, valdes sastāvu, darbinieku skaitu, uzņēmuma patiesā labuma guvējiem u.tml.

“Tiek apgalvots, ka viņi vēlas investēt 8 miljonus eiro. Ar tādu apgrozījumu – 23 tūkstoši eiro gadā – nav iespējams investēt šādu naudu. Man rodas pamatotas aizdomas, ka Kristovskis ir iesaistījies kaut kādās mahinācijās, jo slēpj no domes būtisku informāciju, lai mēs varētu piešķirt apbūves tiesības investoram,” sacīja Lembergs.

“Mums ir pamatotas aizdomas, ka tur ir kaut kādas rebes, iespējams, noziedzīgā ceļā iegūta nauda, tādēļ mēs šobrīd gaidām informāciju, un es aicināju pārējos Ventspils brīvostas pārvaldes locekļus pievērst tam uzmanību un informāciju iesniegt domei, lai mēs varētu lemt pozitīvi, atbildot uz visiem jautājumiem par zemes apbūves tiesībām,” turpināja Lembergs.

Viņš aicināja arī Linkaitu un Reiru, arī Kariņu tomēr iemācīt Kristovski strādāt: “Ja cilvēks nesaprot, kādus dokumentus vajadzēs, lai lemtu par investoru piesaisti, tad lai iet skolā.”

Foto: F64

Jaunākie raksti

Lembergs: “Rail Baltic” projektam jau vajadzēja būt pabeigtam, bet tā vietā ir risks, ka to nepabeigs vispār

Pastāv risks, ka dzelzceļa projektu "Rail Baltica" varētu arī nepabeigt, norādīja partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Rīgas lidosta pērn strādājusi ar 1,6 miljonu eiro lielu peļņu

RIX Rīgas lidosta 2023. gadu noslēgusi ar 1,6 miljonu eiro peļņu, kas ir par 1,3 miljoniem jeb 4,6 reizes vairāk nekā gadu...

Valsts prezidents aicina nodrošināt pasažieriem prognozējamu un netraucētu pasažieru vilcienu kustību

27. februārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar satiksmes ministru Kasparu Briškenu, lai runātu par aktuālajiem ar satiksmes nozari saistītajiem...

AS prasa Siliņai skaidrot “Rail Baltica” projekta reālos apjomus, finansējumu, nodošanas termiņus un pārvaldību

“Rail Baltica” projekts (RB) ir lielākais infrastruktūras objekts visā Baltijas reģionā – tā realizācijai ir nozīmīga ietekme gan uz Latvijas tautsaimniecību, gan...

Gada sākumā pieaug apgrozījums atsevišķās ostās un kravu segmentos; vienlaikus kopējais kravu apjoms samazinājies

2024. gads Latvijas ostās sācies ar kopējo pārkrauto kravu apjoma samazinājumu, taču vērojams apgrozījuma pieaugums atsevišķos segmentos – labības, koksnes šķeldas un...

Līdzīgi raksti

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here